Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Not An Easy NightΤα βράδια λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες.
Σαν σκεπάσει το μυαλό το σκοτάδι, τίποτα δεν μπορεί να σε σώσει.
Φονιάδες, ερωτευμένοι, χασικλήδες, ποιητές: όλοι μαζί στην πάστα της αλήθειας. Δεν φταίει το πιοτό.
Απλώς, σαν ο ήλιος αποσύρεται στα διαμερίσματά του, ο προβολέας που είχαμε στραμμένο στα πρόσωπά μας, σβήνει. Σβήνει, και πίσω μένει ο κίτρινος, αστικός φωτισμός, το φεγγάρι και οι σκιές -πολλές σκιές.
Και, αφού το σκοτάδι κρύβει την εικόνα και αλλοιώνει κάθε χαρακτηριστικό, μετατρέπεσαι στον πιο στυγνό κακοποιό, που φορώντας μάσκα, ξεκινά τις αποτρόπαιες πράξεις του.
Και μιλάς, μιλάς, μιλάς. Θυσιάζεις την ψυχή σου στα γόνατα του άλλου, αποδυκνείεις τη γύμνια σου.
Αλλά, σιγά. Οι νύχτες φτιάχτηκαν για να λέγονται πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν το πρωί...


4 σχόλια:

 1. Διαβάζοντας τις αναρτησεις σου βλέπω οτι σαν ιδέες τα κείμενα σου είναι αρκετά καλά, αλλά φαίνεται οτι προσπαθείς με το ζόρι να κάνεις το γραπτό σου να έχει μια πιο ποιητική-λυρική χροιά.
  προσπάθησε να γράφεις πιο χαλαρά και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο, γιατί τώρα απλά μοιάζει πολυ φτιαχτο κ κάπως ψεύτικο ως προς το τρόπο που θέλεις να το αποδώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχω περάσει την φάση που επιτηδευμένα "έδενα" τα κείμενά μου με τον τρόπο που περιγράφεις. Αποδίδω αυτό που μου λες στο ότι πολλές φορές νοιώθω πως θέλω να εκφραστώ αλλιώτικα απ' αυτό που συνηθίζω. Τώρα, εφόσον αυτό το κρίνεις ψεύτικο και φτιαχτό... Άποψη :)

   Διαγραφή
 2. Πολύ ωραίο!!!!!
  Γι αυτό η νυχτά έχει περισσότερα χρώματα ..
  Όχι οτι η μέρα δεν είναι φωτεινή και δεν προκαλεί έντονα συναισθήματα ,απλώς ,η νύχτα έχει ένα μεγάλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει ..Φεύγει το προσωπείο και οι εκφράσεις χαλαρώνουν ,έτσι τίποτα δε μπορεί να φανεί ψεύτικο και χωρίς σημασία .!

  Εγώ πιστεύω οτι γράφεις πολύ ωραία , και αυτό το λυρισμό που βγάζεις ,κατα την γνώμη , είναι από την έπαρση των έντονών σου συναισθημάτων που νιώθεις εκείνη την στιγμή -είτε είναι νεοφερμένο συναίσθημα είτε κάποια θύμηση . Καληνύχτα :**

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς έτσι είναι... Η κούραση της μέρας, σου δίνει την εντύπωση πως θα πεθάνεις... Και έτσι λες όσα νοιώθεις ευκολότερα...

   Ευχαριστώ πολύ :) :)

   Διαγραφή